Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Arkkitehtuurin päivä avaa kansainvälisiä näkymiä uusiin museoihin ja arkkitehtuurin perintöön

 

Kiasma-teatterissa Alvar Aallon syntymäpäivänä 3.2.2019 vietettävän Arkkitehtuurin päivän ohjelma on kaksiosainen. Päivän aloittaa tutustuminen Skotlannin uuteen designmuseoon V&A Dundeehen, jota esittelee museon johtaja Philip Long. Keskustelu jatkuu Helsingin uuden arkkitehtuuri- ja designmuseokonseptin parissa, johon ottavat osaa Arkkitehtuurimuseon vt. johtaja Reetta Heiskanen ja Designmuseon johtaja Jukka Savolainen. Englanninkielistä keskustelua moderoi Archinfon toiminnanjohtaja Hanna Harris.

Museokeskustelun jälkeen nähdään Helsingin dokumenttielokuvafestivaali DocPointin ohjelmistossa esitettävä elokuva The Proposal (2018), joka käsittelee meksikolaisarkkitehti Luis Barragánin perintöä ja mitä sille on arkkitehdin kuoleman jälkeen tapahtunut. Jill Magidin elokuva kulkee Barragánin arkkitehtuurin herkistä tunnelmista taiteen omistajuuden kovaan todellisuuteen.

Elokuvan jälkeen pohditaan Barragánin arkkitehtuurin merkityksiä ja yleisemmin arkkitehtuuriaarteiden vaalimista. Keskustelussa ovat mukana arkkitehti Jouni Kaipia, Alvar Aalto -säätiön toimitusjohtaja Tommi Lindh ja Arkkitehtuurimuseon arkistonhoitaja Elina Standertskjöld. Keskustelu käydään suomeksi, ja sen juontaa Miina Jutila Archinfosta.

Arkkitehtuurin päivä 3.2.2019
Kiasma-teatteri
Mannerheiminaukio 2, Helsinki

Osa 1: Uudet museot
11.30 ilmoittautuminen
12.00 tilaisuus alkaa
13.45 kakkukahvit Alvar Aallon ja Arkkitehtuurin päivän kunniaksi

Osa 2: Arkkitehdin perintö
14.30 The Proposal -dokumenttielokuva, kesto 83 min
16.00 keskustelu
16.30 tilaisuus päättyy

Lisätietoa tapahtumasta ja siihen osallistumisesta voi lukea täältä.

Tapahtumatieto

Aika
Sunnuntai 3.2.2019 11.30-16.30
Paikka
Kiasma-teatteri Helsinki
Liput
9 / 7,50 € Lisätietoja: https://docpointfestival.fi/tapahtumat/elokuvat/the-proposal/